18
SEPTEMBER

ART JOURNAL
CLASS

Tijdens deze workshop duik je naar de rust in jezelf via de meditatieve aard van het intuïtief werken aan een pagina in je Art Journal. Maar misschien wil je heel andere zaken ontwikkelen die je altijd in jezelf hebt willen ontdekken? Een workshop die volledig gewijd is aan jou, omringd door de natuur van landgoed Rheebruggen die jou zal inspireren. 

LEES VERDER

9
OKTOBER

PURETREAT
HEVIGE HERFST
YIN YOGA

Deze workshop is bedoeld om je lichamelijk en geestelijk voor te bereiden op het seizoen waarin de dagen merkbaar korter, kouder, natter en winderiger worden.  Wil ook jij deze herfst bewust beleven? En je te voeden voor de winter en het jaar los te laten? Deze Yin Yogales met het herfst-thema staat in het teken van van de Long- en Dikke darmmeridiaan en het element Metaal.

LEES VERDER

 

 

Privé Puretreat

Puretreats kun je ook individueel in een privé retreat ondergaan op de door jou gewenste datum. Of met  een kleine groep vriend(inn)en. Wellicht heb je specifieke wensen die wij in overleg in het programma op kunnen nemen. Stuur je wensen naar ons via de onderstaande link om jouw unieke eendaagse Puretreat aan te vragen!

Privé retreat aanvragen

In verbinding met de praatstok

YogaworkshopDe praatstok is een fijn hulpmiddel bij het verzorgen van yogalessen: aan zowel volwassenen, aan kinderen als aan tieners. Onder begeleiding van Rineke wordt op een bijzondere manier een eigen praatstok gemaakt. Daarnaast leer je de praatstok toe te passen in een yogales. Deze dag begint met een natuurwandeling waarin verbinding en hartenergie een rol spelen en je in het bos materiaal verzamelt voor de praatstok.

Toegankelijk voor iedereen. Yogadocenten kunnen deze Puretreat als bijscholing volgen. Ook voor degenen die al eens een praatstok hebben gemaakt zal deze Puretreat weer nieuwe inzichten en avontuur bieden...

Luisteren vanuit je hart

De praatstok is een ceremonieel object, versierd met natuurlijke elementen. Het werd oorspronkelijk gebruikt door een aantal indianenstammen in Noord Amerika tijdens vergaderingen van stamoudsten. Het was de bedoeling om de stamoudste die de staf vasthield uit respect niet te onderbreken.

Het was daarnaast ook pragmatisch: mensen konden hun zegje volledig doen, wat vergaderingen meestal effectiever maakt. Vervolgens werd de staf doorgegeven aan het volgende lid van de vergadering die iets wilde zeggen, of waar een antwoord van gevraagd werd.

Door bepaalde stammen werd een praatveer naast of in plaats van de staf gebruikt. Andere stammen gebruikten de vredespijp als praatstok. De stok biedt duidelijkheid en veiligheid aan diegene die de praatstok in handen heeft: zij of hij 'heeft dan het woord'.

Dit geeft rust en ruimte om te praten, en te zwijgen, te zingen, en met name: te luisteren. De praatstok biedt de mogelijkheid om alles te zeggen wat je op je hart hebt, zonder dat je in de rede wordt gevallen. De anderen luisteren met respect en geven alleen als de praatstok wordt aangereikt antwoord of advies. Een praatstok kan het communiceren, het luisteren en een mogelijke oplossing bij een eventueel conflict of probleemsituatie gemakkelijker maken.
Tijdens deze Puretreat wordt je geïnspireerd door het werken met natuurlijk materiaal. Zoals hout, touw, wol, paardenhaar, kralen, draad, verf, enzovoorts.

Je ontvangt uitleg over de symboliek van de kleuren, de vormen en de materialen die je wilt gebruiken op je praatstok. Hierbij worden de persoonlijke krachten en potentiële eigenschappen zoveel mogelijk gesymboliseerd door het gebruik van kleur en verschillende materialen. Iedere praatstok is dus persoonlijk en zal verschillen van andere exemplaren.

Tot besluit neem je de praatstok als een belofte aan helder communiceren en als herinnering aan deze mooie dag mee naar huis.

Agenda retreat

Geen evenementen

Deelnemen aan de retreat?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?