GENEESKRACHTIGE VOEDING
UIT JE EIGEN KEUKENKAST

De natuur is onze spiegel, onze inspriratiebron. Terug naar de bron is voor velen een verademing en geeft een veilig en vertrouwd gevoel van zijn. Onder de noemer PURENATUUR bieden wij je trainingen aan rondom de natuur en voeding in de brede zin van het woord.

PURENATUUR

Deze training worden verzorgd door Madeleine van den Hoek. Een centraal thema wat zij op haar levenspad steeds zoekt is natuur, pure natuur.

Geneeskrachtige voeding uit je eigen keukenkast

In deze driedaagse training wordt je meegenomen in de wereld van kruiden die je zelf in je keukenkast hebt staan. Je leert over geneeskrachtige werking van kruiden uit je eigen keukenkast en hoe je de geneeskrachtige werking van voeding inzet met je eigen kookkunst. Het lijkt wellicht te simpel om waar te zijn, maar je keukenkast is gevuld met pure geneeskracht. Doe mee en leer de kruidenkunde te gebruiken en toe te passen in je eigen kookkunst!

De basis van je gezondheid is gezonde voeding. Ook volgens de Ayurveda die tijdens de lesdagen aan de orde komt. Daarnaast hebben bepaalde ingrediënten een geneeskrachtige werking die je tijdens de training leert kennen. Je leert ontdekken hoe - en waarom - je bepaalde kruiden kunt toepassen bij bepaalde vormen van onbalans in je lichaam. Met andere woorden, kruiden gebruik je niet alleen voor de smaak!

Tijdens de lesdagen komt steeds een aantal vaste onderdelen aan de orde:

  • Basale kruidenkunde: soorten kruiden, hoe je ze kunt herkennen en verwerkt in heilzame gerechten
  • Seizoenskwalen en hoe je de onbalans in je lichaam kunt verminderen met ‘gewone’ kruiden uit je keukenkast
  • Basiskennis Ayurveda en voeding
  • Ayurvedische kijk op de keuken volgens het thema van de lesdag

Je leert welke en hoe je kruiden toepast bij een aantal bekende kwalen. En hoe deze te bereiden. Zo kan een kruid effectief zijn als vloeistof, zoals thee, decoct (afkooksel) of een tinctuur. Maar ook een applicatie op de huid behoort tot de mogelijkheden, zoals via een olie of zalf. We nemen ook een kijkje in de koelkast en de groentekist voor voedzame én heilzame ingrediënten. Leer hoe je je keuken omtovert tot een ware kruidenapotheek!

De thema’s van de lesdagen zijn:

  1. Hollandse pot
  2. De Mediterrane keuken
  3. Keukens uit de Oriënt

Nieuws en berichten ontvangen?

Februari 2023
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28