PURENATUUR
VOOR EEN GEZONDE HUID

De natuur is onze spiegel, onze inspriratiebron. Terug naar de bron is voor velen een verademing en geeft een veilig en vertrouwd gevoel van zijn. Onder de noemer PURENATUUR bieden wij je trainingen aan rondom de natuur en voeding in de brede zin van het woord.

PURENATUUR

Deze training worden verzorgd door Madeleine van den Hoek. Een centraal thema wat zij op haar levenspad steeds zoekt is natuur, pure natuur.

Docent

De training worden verzorgd door Madeleine van den Hoek.

Een centraal thema wat zij op haar levenspad steeds zoekt is natuur, pure natuur. Zij omschrijft zichzelf als: Herborist in hart en nieren,   natuurgeneeskundige, yogadocent, natuurfotografe, verhalenverteller, luisteraar, onderzoeker, gepassioneerd docent, verhelderaar, moeder van een bijzondere zoon, keukengodin (en dat dan vooral voor vrienden), geeft oude meubelen een nieuw leven, natuurliefhebber, hondenbaas, kattendienaar, paardenmeisje, wandelaar op het soms uitdagende levenspad, nog altijd leerling van het leven. In 1 woord komt ‘duizendpoot’ dicht in de buurt, ‘wijze vrouw’ vat alles goed samen.

Bij Madeleine ontmoeten moderne wetenschap, oosterse wijsheid en westerse traditionele natuurgeneeskunde elkaar in een natuurlijke context. En dat op een praktisch toepasbare manier. Met passie draagt ze tijdens workshops en andere activiteiten haar vak uit. Door middel van verhalen, gedegen kennis, kunde en ervaring laat ze je ervaren wat het voor jou kan betekenen. Zij ondersteunt je met liefde bij het verkrijgen van een vitaal leven leiden en om gezond en gelukkig oud te worden,. “To grow old gracefully…” zei een van haar docenten eens, ”…dat is wat ik je gun.”

Als gediplomeerd herborist beschikt ze over een zeer brede kennis van gezondheidsbevorderende planten, van (ecologische) kweek en verzorging, tot oogst en verwerking in gezondheidsbevorderende producten en die kan adviseren over de inzet daarvan bij bepaalde klachten, veelal in combinatie met een gezonde voeding. Een prachtig beroep waarbij de ambachtelijke kennis van vroeger gecombineerd wordt met de wetenschappelijke kennis van nu.

Daarnaast beschikt ze over een flinke dosis medische kennis op HBO niveau en neemt ze ervaring mee uit verschillende delen van de gezondheidszorg, Dit zorgt ervoor dat ze de verbinding kan maken tussen regulier en complementair.  Altijd op zoek naar diepgang heeft ze zich uitgebreid verdiept in de psyche van neuropsychologie tot yoga, mindfullness en stressmanagement en de relatie tussen lichaam, geest en zintuigen.

Ayurveda maakt voor haar het palet compleet. Deze meer dan 3000 jaar oude geneeswijze komt oorspronkelijk uit India. Hierin is de natuur zelf, haar wetmatigheden èn jouw natuur het uitgangspunt om een gezond en gelukkig leven te leiden, iets dat veel meer is dan alleen de afwezigheid van ziekte. Ayurveda brengt haar verdieping en verbinding. Verbinding tussen lichaam, geest en ziel, maar ook tussen alles wat ze ontwikkeld, ervaren en geleerd heeft.

Sinds 1993 heeft Madeleine veel cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van geneeskrachtige kruiden, (orthomoleculaire & natuur)voeding, Schüssler celzouten, Bachbloesemremedies, aromatherapie en Touch for Health.  Tevens is ze opgeleid tot yogadocent (Pureyoga) en Ayurvedisch practitioner (AAS/Delight Academy).

Meer informatie: ayurvedaenmeer.nl

Agenda

Geen evenementen

Deelnemen aan de training?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

December 2022
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31