Yoga bij trauma

Deze training, verzorgd door Sandra de Jager, is bedoeld om je voor te bereiden op deelnemers met een trauma wat zich tijdens de les zou kunnen uiten. Als yogadocent kun je geconfronteerd worden met deelnemers in de les die een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt. En dat uit die heftige gebeurtenis een trauma is ontstaan. Wanneer een deelnemer nog regelmatig last heeft van manifestaties van dit trauma wordt dit post traumatische stress stoornis (PTSS) genoemd. Het trauma is dan niet verwerkt maar het trauma is wel in lichaam en/ of geest opgeslagen. Soms duidelijk zichtbaar als er sprake is van een fysiek trauma, soms onzichtbaar omdat het in de geest opgeslagen is en zich niet constant manifesteert.

Onderzoeken hebben aangetoond dat beweging een belangrijke (positieve) rol kan spelen bij de verwerking van trauma en PTSS. Deze workshop geeft je inzicht in de mogelijkheden die je als yogadocent kan bieden. We behandelen de kenmerken van trauma en PTSS. Je komt te weten hoe trauma zich kan uiten tijdens de les. Je leert welke aandachtspunten er zijn bij de voorbereiding en de opbouw van de les. We staan stil bij grensgebieden, wat kun je als yogadocent doen en wanneer verwijs je door. Naast theorie is er ook voldoende ruimte voor praktijk: het ervaren van de technieken via yogabeoefening.

De workshop is geschikt voor gediplomeerde yogadocenten en yogadocenten in opleiding die interesse hebben in de ondersteunende rol die yoga kan bieden aan mensen met trauma en PTSS.

Agenda training

Geen evenementen

Deelnemen aan de training?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?