Prijzen

Voor groepslessen hanteert Pureyoga verschillende tarieven voor verschillende kaarten. Kijk onder 'Lees meer' voor meer informatie. 

 

 

Lees meer

Hatha Yoga

YogalessenJe voelt je fit wanneer je lichaam flexibel en sterk is. Het beoefenen van Hatha Yoga is een manier om een soepel en sterk lichaam te krijgen en om heerlijk te ontspannen. In een druk bestaan is het goed om tijd voor jezelf te nemen. Tijdens een Hatha Yogales genereer je nieuwe energie, zowel fysiek als mentaal. Je kunt spanningen loslaten.

Het Sanskriet woord 'yoga' betekent letterlijk 'verbinding' of 'vereniging'. Het refereert aan de ontwikkeling die je als mens kunt doormaken van lagere menselijke natuur naar een hogere. Hatha Yoga is een vorm van yoga waarmee je oefent om controle over lichaam en geest te verkrijgen en te behouden.

De beoefening richt op het trainen van het lichaam, het beoefenen van ademhaling, volledige ontspanning, gezond dieet en concentratie/ positief denken. Dit zijn de vijf principes zoals beschreven door Swami Sivananda. Deze vijf principes worden beoefend tijdens de Hatha Yogales. Een Hatha Yogales is opgebouwd uit ontspanningsoefeningen, warming-up oefeningen en asanas (yogahoudingen), ademhalingsoefeningen en concentratie oefeningen. 

Asana

De fysieke yogahoudingen worden statisch gedurende een bepaalde tijd met een specifiek doel aangehouden, op een manier die comfortabel is en die geen klachten of ongemakken tot gevolg hebben. Doel is de voor elke asana beoogde uitwerking op spieren, pezen, organen en/of klieren te realiseren. Bijvoorbeeld door het stimuleren van de doorstroming van het bloed waardoor de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar alle delen van het lichaam verbetert.

Ademhaling

Met de ademhalingsoefeningen wordt door diep adem te halen door de neus naar de buik de longcapaciteit vergroot. Dit brengt zuurstof in de lagere -met de grootste inhoud- delen van de longen. Door op een juiste manier adem te halen, kun je pijnlijke (spier)spanning en hoofdpijn voorkomen, je geest kalmeren en energie behouden.

Ontspanning

Het menselijk lichaam genereert elke dag de benodigde energie voor de volgende dag. Vaak meer dan nodig. Goede rust en ontspanning is essentieel voor een natuurlijke manier om te herstellen van een drukke dag en lichamelijke inspanningen. En te voorkomen dat kostbare energie verspild wordt aan spanningen en stress. De enkele minuten volledige ontspanning tijdens een Hatha Yogales kunnen evenveel rust opleveren als enkele uren slaap.

Concentratie/ postitief denken

Gedachten hebben een enorme impact op het energieniveau en kunnen een belemmering vormen om kalm van geest te worden. Het stil maken van de gedachten en de geest is iets wat iedereen van nature kan, onder andere met behulp van concentratie oefeningen. Deze richten zich op het vergroten van focus en wilskracht en kunnen helpen bij het verminderen van stress. Positieve gedachten verhoogt het energieniveau, wat de gezondheid van lichaam en geest stimuleert. Dit is het doel van Hatha Yoga.

 

Agenda Hatha Yoga

Deelnemen aan groepslessen?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31