(INTER)NATIONAAL
ERKENDE OPLEIDING

Puretieneryoga is geaccrediteerd door de Yoga Alliance Professionals als 'Vocational Course'. Na afronding kunnen gediplomeerden zich registreren als 'affiliate member' en optioneel met korting een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

De tieneryoga docentenopleiding Puretieneryoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie. Leden behalen met de opleiding 30 scholingspunten.

 

IN HEEL NEDERLAND

Pureyoga biedt de erkende tieneryoga docentenopleiding Puretieneryoga aan in drie steden verspreid over Nederland: Rotterdam, Breda en Groningen. Lees verder voor meer informatie over data, lestijden en adressen.

INSPIREER TIENERS
MET HATHA YOGA

Samen met de opleiding Purekinderyoga biedt Puretieneryoga een basisopleiding tot Hatha Yoga-docent. Door diepgang in yoga, yogafilosofie, Pranayama, chakrafilosofie, anatomie (van tieners) en mindfulness. Je krijgt een theoretische basis in Hatha Yoga en leert de vaardigheden en de technieken om op een verantwoorde manier tieners in de  yoga te begeleiden.

EEN COMPLETE OPLEIDING WAAR
THEORIE EN PRAKTIJK SAMENKOMEN

Je leert tieneryogalessen te ontwikkelen en op een verantwoorde manier te geven. Gedurende de opleiding worden tijdens een complete yogales steeds Asana's beoefend die tieners effectief activeren en ondersteunen vanuit de traditie van Hatha Yoga en Ashtanga Yoga. Daarbij worden asana's ook in Vinyasa's ofwel Yoga Flows beoefend.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
EN DIDACTISCHE VAARDIGHEDEN

Didactiek is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Voorafgaand aan elke themadag wordt een opdracht uitgereikt. Op de eerstvolgende themadag oefen je aan de hand hiervan zelf met lesgeven. Als eindopdracht werk je een volledige les schriftelijk uit. Als proeve van bekwaamheid verzorg je deze yogales aan je medecursisten, en indien er animo is, aan een groepje tieners die hier speciaal voor worden uitgenodigd.

 

Our teacher training course has met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals. Our graduates are trained to the highest standard and are eligible to register with Yoga Alliance Professionals as an Affiliate Member.

 

 

Lees meer

Puretieneryoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie. Leden behalen 30 scholingspunten.

 

 

Lees meer

Puretieneryoga

tieneryogaDe tieneryoga docentenopleiding is een erkende yoga docentenopleiding waarin je leert om tieners in de puberleeftijd van 12 tot 20 te inspireren zichzelf te ontdekken en te uiten via yoga. Deze opleiding is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland.

De beleving van tieners staat centraal bij de yogabeoefening. Je krijgt inzicht in theoretische uitgangspunten van yoga voor tieners en leert vaardigheden en technieken om tieners verantwoord te begeleiden.

De Puretieneryoga docentenopleiding is opgezet vanuit de Hatha Yoga; met diepgang in yoga, yogafilosofie, pranayama, chakrafilosofie, holistische anatomie en meditatie. Gedurende de opleiding worden tijdens een complete yogales steeds asanas beoefend die tieners effectief activeren en ondersteunen. Je leert yogabeoefening inzetten bij tieners vanuit de tradities Hatha Yoga, Yin Yoga en de Ashtanga Yoga, waarbij asanas ook in Vinyāsa's ofwel Yoga Flows beoefend worden.

Doordat de jongere in de groei is, brengt het geven van yoga aan tieners extra verantwoordelijkheden met zich mee. Het is belangrijk dat dit gedaan wordt door gekwalificeerde tieneryogadocenten. De Puretieneryoga docentenopleiding draait om het verantwoord leren opzetten en geven van yogalessen aan jongeren en jongvolwassenen. Ingrediënten als yogaoefeningen, ademhaling, mindfullness et cetera vormen in balans met elkaar een yogales.

Je leert tieneryogalessen te ontwikkelen en te geven op een verantwoorde manier. Dit wordt elke themadag geoefend en aan het einde getoetst. Als eindopdracht werk je een volledige les schriftelijk uit. Als proeve van bekwaamheid verzorg je deze yogales aan je medecursisten en indien mogelijk aan een groepje tieners, die hiervoor speciaal worden uitgenodigd. Na afsluiting van de tieneryoga docentenopleiding ontvang je het certificaat Puretieneryogadocent.

Agenda opleiding

Geen evenementen

Deelnemen aan de Vocational Training?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30