Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze training als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development

 

 

Lees meer

Yoga op school en in de klas

YogaworkshopYoga in het onderwijs stimuleert kinderen open te blijven staan voor het wonder en de wijsheid van hun eigen natuur en bevordert het leervermogen. Daarnaast creëert het rust en ruimte in hun gedachten en tussen dagelijkse activiteiten. Deelnemers maken kennis met de mogelijkheden die yoga en meditatie op school kan brengen. Deze vijfdaagse training 'Yoga op school en in de Klas' biedt je handvatten hoe je op een veilige en verantwoorde manier Yoga in de klas kunt inzetten. Je leert oefeningen die je meteen na dag 1 kunt toepassen in jouw lessen, op jouw manier. Met oefeningen die aansluiten bij de belevingswereld en de mogelijke behoeften van kinderen, van verschillende leeftijdsgroepen. Maar er is ook aandacht voor didactiek en stemgebruik bij het toepassen van Yoga in de Klas.

Elk van de vijf dagen staat in het teken van een thema:

 1. Bewegen
  Eenvoudige oefeningen voor in de klas waarmee kracht opgebouwd kan worden. Leerlingen laten ontdekken waar het eigen lichaam toe in staat is. Daarmee bouwt de leerling zelfvertrouwen op lichaamsbesef en werkt aan ruimtelijke oriëntatie. Op een speelse en onderzoekende manier.
 2. Ademen 
  Je leert verschillende eenvoudige ademhalingstechnieken. Je kunt leerlingen hun energieniveau laten ervaren en wat ademhaling daarmee kan doen.
 3. Verbinden Yoga betekent 'verbinding'. Je leert oefeningen waarmee leerlingen via Yoga connectie kunnen maken met hun eigen gevoelens en emoties. Maar ook op een veilige manier verbinding maken met anderen in hun omgeving.
 4. Focussen
  Met een combinatie van bewegen en concentratieoefeningen speel je straks in op de natuurlijke behoefte om te bewegen en verhoog je de concentratie in de klas. Je leert herkennen wanneer het een goed moment is om een bepaalde oefening in te zetten.
 5. Ontspannen
  Bij een gezonde afwisseling gedurende de dag hoort ook ontspannen. Yoga biedt een aantal houdingen en manieren van ontspannen waarmee letterlijk 'rust' in de klas kan worden gecreëerd.

Voor wie?

Voor leerkrachten op primair, voortgezet en middelbaar (beroeps)onderwijs, tiener- en kinderyoga docenten en yogadocenten. Pureyoga verzorgt deze workshop ook 'in company', onder andere op scholen voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De workshop kan als bijscholing op een kinderyoga en tieneryoga docentenopleiding worden gevolgd.

Agenda workshop

Geen evenementen

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31