Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze training als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development

 

 

Lees meer

In verbinding met de praatstok

YogaworkshopDe praatstok is een fijn hulpmiddel bij het verzorgen van yogalessen: aan zowel volwassenen, aan kinderen als aan tieners. Onder begeleiding van Rineke wordt op een bijzondere manier een eigen praatstok gemaakt. Daarnaast leer je de praatstok toe te passen in een yogales. Deze dag begint met een natuurwandeling waarin verbinding en hartenergie een rol spelen en je in het bos materiaal verzamelt voor de praatstok.

Toegankelijk voor iedereen. Yogadocenten kunnen deze Puretreat als bijscholing volgen. Ook voor degenen die al eens een praatstok hebben gemaakt zal deze Puretreat weer nieuwe inzichten en avontuur bieden...

Luisteren vanuit je hart

De praatstok is een ceremonieel object, versierd met natuurlijke elementen. Het werd oorspronkelijk gebruikt door een aantal indianenstammen in Noord Amerika tijdens vergaderingen van stamoudsten. Het was de bedoeling om de stamoudste die de staf vasthield uit respect niet te onderbreken.

Het was daarnaast ook pragmatisch: mensen konden hun zegje volledig doen, wat vergaderingen meestal effectiever maakt. Vervolgens werd de staf doorgegeven aan het volgende lid van de vergadering die iets wilde zeggen, of waar een antwoord van gevraagd werd.

Door bepaalde stammen werd een praatveer naast of in plaats van de staf gebruikt. Andere stammen gebruikten de vredespijp als praatstok. De stok biedt duidelijkheid en veiligheid aan diegene die de praatstok in handen heeft: zij of hij 'heeft dan het woord'.

Dit geeft rust en ruimte om te praten, en te zwijgen, te zingen, en met name: te luisteren. De praatstok biedt de mogelijkheid om alles te zeggen wat je op je hart hebt, zonder dat je in de rede wordt gevallen. De anderen luisteren met respect en geven alleen als de praatstok wordt aangereikt antwoord of advies. Een praatstok kan het communiceren, het luisteren en een mogelijke oplossing bij een eventueel conflict of probleemsituatie gemakkelijker maken.
Tijdens deze Puretreat wordt je geïnspireerd door het werken met natuurlijk materiaal. Zoals hout, touw, wol, paardenhaar, kralen, draad, verf, enzovoorts.

Je ontvangt uitleg over de symboliek van de kleuren, de vormen en de materialen die je wilt gebruiken op je praatstok. Hierbij worden de persoonlijke krachten en potentiële eigenschappen zoveel mogelijk gesymboliseerd door het gebruik van kleur en verschillende materialen. Iedere praatstok is dus persoonlijk en zal verschillen van andere exemplaren.

Tot besluit neem je de praatstok als een belofte aan helder communiceren en als herinnering aan deze mooie dag mee naar huis.

Agenda workshop

Geen evenementen

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31