Meditatie en mindfulness

Het begeleiden van deelnemers in concentratie-, meditatie en mindfulnessoefeningen is de focus van deze verdiepende training van drie lesdagen. Zodat je tijdens je yogales naast asanas ook dieper in kan gaan op meditatie. Je leert hoe je meditatie en mindfulness kunt integreren in je yogales. Gebruik wordt gemaakt van een combinatie van meditatietechnieken uit de Hatha Yoga en mindfulnessoefeningen. Het gaat er steeds om hoe je bewust kunt zijn van het moment, het hier en nu.

Patañjali definieert meditatie als: “Als de geest in staat is om het waarnemen van geur, geluid, gevoel, vorm en smaak te overstijgen en tegelijkertijd het bewustzijn te laten functioneren rond één punt”. Jon Ka bat Zinn omschrijft het als 'Het aandacht geven op een speciale manier, doelbewust, op het moment zelf en zonder te oordelen'.

De groeiende gewaarwording en bewustwording van het hier en nu gebeurt tijdens de training vanuit een instelling die getypeerd wordt door: niet oordelen, geduld, doorzettingsvermogen, eindeloos beginnen, vertrouwen, niet streven, acceptatie en loslaten. Je oefent met toepassing van het geleerde voor de dagelijkse praktijk. Dat wil zeggen je eigen leven en je praktijk als yogadocent.

Meditatie en mindfulness is, net als andere trainingsprogramma's en leersituaties, een programma dat actieve deelname en inzet vergt, dat aangename momenten afwisselt met onaangename, dat frustraties kan geven en dat door inspanning resultaat kan geven.

De training is toegankelijk voor yogadocenten en kinder-, tiener- en zwangerschapsyogadocenten. Ben je geïnteresseerd in het verdiepen van de eigen kennis van de meditatie, als opfriscursus of bijscholing? Meld je aan!

Agenda training

Geen evenementen

Deelnemen aan de training?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31