Ayurveda en Yoga

AurvedaTijdens deze unieke training van Robert Swami Persaud maak je kennis met de traditionele Ayurveda, een geneeskunde die haar wortels in het oude India heeft en een geschiedenis kent van meer dan 3.000 jaar. De Ayurvedisch geneeskundige (‘vaidya’) Robert Swami Persaud praktiseert Ayurveda sinds 1988 en geeft leiding aan de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde.

De bijzondere achtergrond die de Ayurveda met de traditionele yoga verbindt komt aan de orde. Ben je een yogadocent, of verzorg je yogales aan bijvoorbeeld kinderen, tieners of zwangeren? Dan is deze training voor jou als Westerse yogadocent een ‘must’! De elementaire kennis van de Ayurveda wordt je in deze training geboden. Robert zal tijdens de training een traditionele ‘shiroabhyanga’ (hoofdmassage) demonstreren en uitleg geven over de helende werking die deze behandeling op lichaam en geest heeft.

Er is alle ruimte voor vragen. Je inzichten in de Ayurveda zullen na deze training gegarandeerd toegenomen zijn!

Robert benadert de Ayurveda niet als een klinisch 'uit-je-hoofd-leren' systeem. Natuurlijk moet je veel leren, maar leren zonder begrijpen is nutteloos. En begrijpen kun je alleen met je hele wezen, met je gevoel en je emotie. Als wij over dosha's praten moet je niet aankomen met alleen maar allerlei kenmerken te benoemen. Dosha's zijn zogenaamde 'storingsmelders', het woord 'dosha' is verwant met het Griekse 'dys' (daar beginnen veel namen van ziekten mee) en 'dis' (disharmonie).

Als hij jouw polsen bestudeert, dan is het niet alleen jouw áctuele status die voelbaar wordt, maar ook je toekómstige status! Het 'uit-balans-raken' is namelijk een sluipend proces dat voelbaar is. Polsslagen vertellen heel veel; ze vormen de route van je leven.. Het inzicht dat je verkrijgt geeft je de mogelijkheden je leven zo optimaal mogelijk te leiden.

Het bestuderen van de Ayurveda is een groei in en van jezelf, van je bewustzijn en van je ziel. Een genezer geneest vanuit zijn of haar overstijging, vanuit zijn of haar heelheid. Wie noch overstijging noch innerlijke heelheid kent, is geen genezer maar verkoper. Mijn motto is echter: 'een arts is geen koopman'. In de oude traditie van India luidt de zegswijze van de Ayurvedische artsen dan ook:

'Sarve Bhavanthu Sukhinah…’ - Moge iedereen zich goed voelen

Agenda training

Geen evenementen

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juni 2024
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30