Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze training als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development

 

 

Lees meer

Docent

De training wordt gegeven door Sandra de Jager. Sandra heeft haar opleiding gevolgd bij Pureyoga. Daarna is zij zich verder gaan verdiepen in yogatherapy en coaching en is zij ervaringsdeskundige. Als trainer begeleid zij k mensen naar een gezonde leefstijl en bij stress en burn-out.

Meer informatie

Website: www.yogamula.nl

Prijs

De prijs van de training is:

€ 130- exclusief btw/ € 141,70 inclusief 9% btw

Bij 6 deelnemers gaat de training door, het maximaal aantal deelnemers is 16.

januari 2020
Pureyoga

Docent

De training wordt verzorgd door docente Hilda Postema.

Hilda Postema is sinds 1978 fulltime actief als meditatieleraar. In de loop der jaren volgde zij diverse opleidingen op verschillende gebieden, zoals meditatie, yoga, ayurveda en vedische studies, klankschalen massage, en orthomoleculaire suppletie.  De rol van de conditie van het lichaam, het gebruik van voedingssupplementen, gebruik van kruiden en gezonde voeding heeft al jaren haar interesse.

Hilda: "Welzijn op het gebied van lichaam en geest heeft verschillende ingangen. Als men bijvoorbeeld een meditatiecursus volgt vanwege stressklachten, maar tekorten kent op het gebied van vitaminen enz, dan is dat van grote invloed op de resultaten van de ontspanning verkregen door het toepassen van de meditatie technieken. Ik ben een groot voorstander van de holistische visie. Er wordt door de reguliere gezondheidzorg nog veel te veel naar één aspect, symptomatisch gekeken. Het is mij echter geheel duidelijk dat alle afzonderlijke delen van het lichaam èn lichaam en geest, samen werken."

Inschrijven via Pureyoga

Meditatie en mindfulness

Het begeleiden van deelnemers in concentratie-, meditatie en mindfulnessoefeningen is de focus van deze verdiepende training van drie lesdagen. Zodat je tijdens je yogales naast asanas ook dieper in kan gaan op meditatie. Je leert hoe je meditatie en mindfulness kunt integreren in je yogales. Gebruik wordt gemaakt van een combinatie van meditatietechnieken uit de Hatha Yoga en mindfulnessoefeningen. Het gaat er steeds om hoe je bewust kunt zijn van het moment, het hier en nu.

Patañjali definieert meditatie als: “Als de geest in staat is om het waarnemen van geur, geluid, gevoel, vorm en smaak te overstijgen en tegelijkertijd het bewustzijn te laten functioneren rond één punt”. Jon Ka bat Zinn omschrijft het als 'Het aandacht geven op een speciale manier, doelbewust, op het moment zelf en zonder te oordelen'.

De groeiende gewaarwording en bewustwording van het hier en nu gebeurt tijdens de training vanuit een instelling die getypeerd wordt door: niet oordelen, geduld, doorzettingsvermogen, eindeloos beginnen, vertrouwen, niet streven, acceptatie en loslaten. Je oefent met toepassing van het geleerde voor de dagelijkse praktijk. Dat wil zeggen je eigen leven en je praktijk als yogadocent.

Meditatie en mindfulness is, net als andere trainingsprogramma's en leersituaties, een programma dat actieve deelname en inzet vergt, dat aangename momenten afwisselt met onaangename, dat frustraties kan geven en dat door inspanning resultaat kan geven.

De training is toegankelijk voor yogadocenten en kinder-, tiener- en zwangerschapsyogadocenten. Ben je geïnteresseerd in het verdiepen van de eigen kennis van de meditatie, als opfriscursus of bijscholing? Meld je aan!

Prijs

De prijs van de driedaagse opleiding is:

€ 495,00 inclusief 21% btw

Inschrijven via Pureyoga

Inbegrepen

Deze opleiding wordt aangeboden in een weekend, met overnachtingen en volledig pension. Je bent er dan even helemaal uit. Een zeer compleet programma, met yoga, relaxaties, klankschalen sessies, vegetarische maaltijden en natuurlijk ook de leerstof. Alle leerstof van beide studiedagen zijn in dit weekend verwerkt.  Als je weer thuis bent, kun je de boek- en sessieverslagen in je eigen tempo inleveren. Als alle verslagen zijn ontvangen, krijg je het certificaat toegestuurd.

 • Vol pension, 2 overnachtingen in een eenpersoonskamer met badkamer in een B&B
 • Je ontvangt een uitgebreid cursusboek met alle informatie die tijdens de opleiding over gedragen wordt. Daarin zijn de vier  Begeleide Meditaties en een programma voor een Klankbad volledig uitgeschreven.
 • Uitgebreide lunch, diner en hapjes en snapjes gedurende de lesdagen
 • In overleg kosteloos halen- en brengen van en naar station Lelystad

Leerdoelen

Je leert tijdens de driedaagse opleiding Klankschalen, Begeleide meditatie en Klankbad:

 • vier Begeleide meditaties verzorgen aan groepen
 • Klankbad verzorgen aan groepen, met behulp van verschillende klankinstrumenten en andere middelen
 • de basiskennis over klankschalen
 • toepassen van klankschalen bij de verschillende Meditaties en/of Klankbad
 • de basistechnieken van het 'bespelen' van de instrumenten

Certificering

Deze opleiding is erkend door de KTNO (kwaliteit en toetsing natuurgerichte opleidingen). Je ontvangt een certificaat indien je hebt voldaan aan de volgende voorwaarden:

 • enthousiast en actieve deelname bij beide lesdagen
 • de opdracht (boek- en sessieverslagen) heb uitgewerkt en ingeleverd

Lelystad, 1 augustus 2018
Pureyoga & Centrum Meditatieve Ontspanning

Agenda workshop

Geen evenementen

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Februari 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29