Our teacher training course has met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals as a 200hrs. Yoga Teacher Foundation Course (200 uur Yoga docenten opleiding). Our graduates are trained to the highest standard and are eligible to register with Yoga Alliance Professionals as a Member.

 

 

Lees meer

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik mij met het Pureteacher diploma registreren als erkend yogadocent?

Ja, de opleiding is internationaal erkend als 200hrs. Yoga Teacher Foundation Course bij de Yoga Alliance Professionals, waar Pureyoga als Approved Trainer geregistreerd staat.

Kan ik direct na afronding van Pureteacher als yogadocent yogalessen geven?

Ja. Je zult alle kennis en vaardigheden eigen gemaakt hebben die nodig zijn om zelfstandig yogales te geven. Belangrijker, je zult het nieuwe avontuur met zelfvertrouwen aangaan. Mogelijkheden zijn er volop: bij yogastudio's of fitnesscentra, of thuis aan vrienden, familie en bekenden. Het opstarten van een eigen yogastudio is ook mogelijk.

Kan ik mijzelf verzekeren als yogadocent?

Ja. Kijk voor de voorwaarden bij de Yoga Alliance Professionals.

Ontvang ik een certificaat bij afronding van de opleiding?

Ja. Je ontvangt van Pureyoga het certificaat 'Pureteacher' wanneer je aan alle voorwaarden en eisen hebt voldaan. Kijk hiervoor bij 'opbouw'.

Wat is de studiebelasting van de Pureteacher opleiding?

De opleiding is goed te doen naast je andere activiteiten. In onze ervaring zul je, afhankelijk van je eigen inzet en leerstijl, gemiddeld 6 uur per week aan het studeren zijn aan de opleiding. Dit is inclusief lesdagen, zelfstudie, eigen yogabeoefening, huiswerk, groepsopdrachten en eindpresentaties. Kijk ook onder 'studiepunten'.

Waarom een tweejarige opleiding?

Wij hebben er bewust voor gekozen een tweejarige opleiding aan te bieden. In ca. 2 jaar 200 contacturen naast de uren waarin je zelf oefent en studeert is behoorlijk intensief, maar wel een overzichtelijke periode. Doordat je twee jaar bezig bent met de opleiding, heb je alle tijd om de lesstof op te nemen en yoga in je dagelijkse leven toe te leren passen: zodat het voor de rest van je leven bij je kan blijven. Na deze twee jaar studeer je af en en bij onze door de Yoga Alliance Professionals internationaal erkende yoga opleiding.

Kan ik een gemiste lesdag inhalen?

Ja, onder voorwaarden. De lesdagen zijn verplicht, net als toetsmomenten. Een gemiste lesdag inhalen binnen deze eis is verplicht, tenzij Pureyoga anders oordeelt. Neem hiervoor contact op met Pureyoga om te informeren naar de mogelijkheden. Aan het inhalen van een gemiste lesdag (of meer) zijn extra kosten verbonden, kijk hiervoor in de Algemene Voorwaarden. Pureyoga adviseert elke gemiste lesdag in te halen. Wanneer je toestemming krijgt om een lesdag te missen, is het inhalen van de lesstof je eigen verantwoordelijkheid. Je zou bijvoorbeeld met medecursisten kunnen afspreken om de stof met hen door te nemen.

Is er een verplichte literatuurlijst?

De door Pureyoga voor de opleiding ontwikkelde opleidingswijzer is verplichte literatuur. Deze wordt tijdens de opleiding verstrekt en is inbegrepen. Je bent volledig vrij om andere bronnen te raadplegen. Deze zijn voor eigen rekening. De opleidingswijzer bevat een literatuurlijst met bronnen die geraadpleegd zijn door Pureyoga.

 

 

Deelnemen aan de opleiding of een module?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

December 2022
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31