INTERNATIONAAL ERKENDE
200 UUR YOGA
DOCENTEN OPLEIDING

Pureteacher is geaccrediteerd door de Yoga Alliance Professionals als '200u. Yoga docenten opleiding'. Na afronding kunnen gediplomeerden zich registreren als 'member' en optioneel met korting een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

 

1
OKTOBER

START 2023 PURETEACHER 200U
YOGA DOCENTEN OPLEIDING
IN ZWOLLE

Pureteacher biedt je een all-round Hatha Yoga docentenopleiding. Het draait om het leren opzetten en geven van yogalessen. Tijdens de in totaal 39 lesdagen ontwikkel je de kennis en vaardigheden om direct -met zelfvertrouwen- als yogadocent aan groepen yogales te geven.

INTENSIEVE EN COMPLETE
200 UURS YOGA
DOCENTEN OPLEIDING

Je leert lesgeven in vier verschillende stijlen: Klassieke Hatha Yoga, moderne Hatha Yoga, Yin Yoga en Vinyasa Yoga. Je leert oefeningen inspreken, begeleiden in de uitvoering, en begeleiden in de juiste houding met de gewenste alignment. Je leert theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Na de opleiding kun je direct zelfstandig als yogadocent lesgeven.

BREDE EN VERDIEPENDE
YOGA DOCENTEN OPLEIDING

Je krijgt een stevige theoretische basis: Vedische (yoga) filosofie en de Sûtras van Patañjali - Achtergronden van Asanas, Pranayama en meditatie - Anatomie, fysiologie en kinesiologie specifiek gericht op de beoefening van de Asanas. Je leert de alignment en het waarom, de belangrijkste uitwerking van de Asanas, de indicaties, de contra-indicaties, adjustments en hulpmiddelen - Therapeutische werking van yoga - Didactiek gericht op het verzorgen van groepslessen

 

Our teacher training course has met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals as a 200hrs. Yoga Teacher Foundation Course (200 uur Yoga docenten opleiding). Our graduates are trained to the highest standard and are eligible to register with Yoga Alliance Professionals as a Member.

 

 

Lees meer

Yoga voor bijzondere kinderen

Aandacht voor kinderen met een beperking

YogaworkshopIn deze workshop krijg je handvatten van Saskia Valk hoe je een yogales of yoga sessie kan aanbieden aan kinderen met een meervoudige beperking, ofwel, kinderen met een verstandelijke en een fysieke beperking. De workshop kan gevolgd worden door (kinder)yogadocenten, leidsters en activiteitenbegeleiders die met mensen met een verstandelijke en/ of fysieke beperking werken en ouders die een kind met een verstandelijke beperking hebben.

Tegenwoordig kan je overal in de buurt wel ergens een yoga studio vinden waar je terecht kan voor yoga, vanaf 0 jaar tot aan je honderdste! Maar wat als je verstandelijke beperkt en rolstoel gebonden bent? Waar kunnen zij terecht als ze de wereld even niet meer begrijpen en snachts niet kunnen slapen omdat hun hoofd en lichaam overuren draaien?

 Aan de orde komt waar je zoal rekening mee moet houden en hoe je ervoor zorgt dat je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van elk individu om hun ontwikkeling optimaal te intensiveren zodat ze verder kunnen ontwikkelen? De aangeboden yoga vorm is zacht en therapeutisch en zeer geschikt voor kinderen met verschillende zorgvragen zoals Syndroom van Down, MCG kinderen (Meervoudig Complex Gehandicapten), ADHD, Autisme en kinderen met leerproblemen zodat ze in contact te kunnen komen met zowel hun fysieke, emotionele en spirituele wereld.

Vanuit aandacht, wederzijds vertrouwen en respect ontmoeten we de persoon achter de beperking en het gedrag, van hart tot hart, van ziel tot ziel.

Wat komt aan bod:

  • yoga houdingen voor mensen met een fysieke beperking
  • ademhalingstechnieken
  • ontspanningstechnieken
  • gebruik van mantra’s en klank
  • eindontspanning

Agenda opleiding

Pureteacher MODULE II: PRAKTISEREN (Zwolle, 14-4-2024)Pureteacher MODULE II: PRAKTISEREN (Zwolle, 14-4-2024)
14:00 - 18:00
Creatief Centrum Inside Out

Deelnemen aan de opleiding of een module?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Februari 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29