Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze training als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development

 

 

Lees meer

Ouder-Kind Yoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als bijscholing. Leden behalen 16 scholingspunten.

 

 

Lees meer

Thema's

Elk van de lesdagen staat in het teken van een thema. De lesdagen staan in het teken van één van de leeftijdsgroepen. De opleiding is goed te combineren met de training 'Kinderen met bijzondere aandacht' en 'Hoogsensitieve kinderen' die apart worden aangeboden. Kijk hiervoor onder 'Trainingen'.

De opzet van elke lesdag is steeds hetzelfde maar met telkens een andere invulling. De dag begint met zelf ervaren van de Asana's tijdens een yogales. Hierbij worden de oefeningen vanuit de traditie van Hatha Yoga en verschillende andere vormen van yoga beoefend. Vervolgens komt de lesstof in actieve werkvormen aan de orde en wordt een themales verzorgd. Voor kinderen is het belangrijk dat ze leren omgaan met (nieuwe) lichamelijke, mentale en spirituele aspecten van het leven en hun ontwikkeling.

Onderstaand wordt een beknopt beeld geschetst van de inhoud van elk van de dagen.

  1. Baby en dreumes - Aan de hand van verschillende oefeningen wordt het kind gestimuleerd om te bewegen en klanken te maken. Door het oefenen worden de hersenen, de spieren en de zenuwen gestimuleerd. Hierdoor wordt psychomotorische ontwikkeling bevordert, en wordt het kind alert op verschillende communicatieve signalen. Babymassage, het zingen van liedjes en het doen van partneryoga met de baby zijn voorbeelden van onderdelen van baby yoga. 
  2. Peuter en kleuter - Op deze leeftijden zijn kinderen intensief bezig de wereld vanuit een groter bewustzijn te ontdekken, in combinatie met een grote lichamelijke ontwikkeling (groei). Dit vraagt veel van een ouder: kinderen groeien enorm snel. Voor ouders een belangrijke fase om alert te zijn op een verantwoorde en veilige groei en ontwikkeling, via yoga.
  3. Kinderen tot tien jaar - Voor kinderen is het belangrijk dat zij binnen hun belevingswereld aangesproken worden. Met spelelementen en thema's maken we het leuk en spannend, en worden de oefeningen voor kinderen aansprekend en begrijpelijk. Ook komen yogaoefeningen die zijn gericht op het wegnemen van spanningen voor bijvoorbeeld een toets op school, en hoe ouders om kunnen gaan met het drukke en het stille kind.
  4. Tieners - Behandeld wordt bijvoorbeeld wat yoga kan doen voor het 'puberen', de ontwikkeling van de hersenen en de relatie met de lichamelijke ontwikkeling komen aan de orde. Met aandacht voor de aangename momenten, het oefenen van die aandacht en ontspannen in het moment. Asana's worden activerend in Yoga Flows (Vinyasa) beoefend.

Agenda opleiding

Geen evenementen

Deelnemen aan de opleiding?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30