ERKENDE OPLEIDING

Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze opleiding als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development.

De docentenopleiding Ouder-Kind Yoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als bijscholing. Leden behalen met de opleiding 16 scholingspunten.

 

 

 

VERBINDING AANGAAN
VIA HET BEOEFENEN VAN YOGA

De erkende opleiding Ouder-Kind Yoga richt zich op kennis en vaardigheden voor het begeleiden van lessen met ouders en kinderen van alle afzonderlijke leeftijdsgroepen. Yoga met ouder en kind is een steeds populairder wordende vorm van Yoga, en wordt ook wel 'Family Yoga' genoemd. Omdat het de familieband versterkt via yoga.

LEREN OMGAAN
MET VERSCHILLENDE LEEFTIJDEN

Kinderen zijn niet een homogene groep, naast verschillen tussen meisjes en jongens en de verschillende indivduen zijn de volgende fasen duidelijk te onderscheiden: de baarmoederfase, de baby- en dreumesfase, de peuter- en kleuterfase, de kindfase op de lagere school en de tiener- of puberteitsfase.

 

Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze training als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development

 

 

Lees meer

Ouder-Kind Yoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als bijscholing. Leden behalen 16 scholingspunten.

 

 

Lees meer

Yoga voor bijzondere kinderen

Aandacht voor kinderen met een beperking

YogaworkshopIn deze workshop krijg je handvatten van Saskia Valk hoe je een yogales of yoga sessie kan aanbieden aan kinderen met een meervoudige beperking, ofwel, kinderen met een verstandelijke en een fysieke beperking. De workshop kan gevolgd worden door (kinder)yogadocenten, leidsters en activiteitenbegeleiders die met mensen met een verstandelijke en/ of fysieke beperking werken en ouders die een kind met een verstandelijke beperking hebben.

Tegenwoordig kan je overal in de buurt wel ergens een yoga studio vinden waar je terecht kan voor yoga, vanaf 0 jaar tot aan je honderdste! Maar wat als je verstandelijke beperkt en rolstoel gebonden bent? Waar kunnen zij terecht als ze de wereld even niet meer begrijpen en snachts niet kunnen slapen omdat hun hoofd en lichaam overuren draaien?

 Aan de orde komt waar je zoal rekening mee moet houden en hoe je ervoor zorgt dat je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van elk individu om hun ontwikkeling optimaal te intensiveren zodat ze verder kunnen ontwikkelen? De aangeboden yoga vorm is zacht en therapeutisch en zeer geschikt voor kinderen met verschillende zorgvragen zoals Syndroom van Down, MCG kinderen (Meervoudig Complex Gehandicapten), ADHD, Autisme en kinderen met leerproblemen zodat ze in contact te kunnen komen met zowel hun fysieke, emotionele en spirituele wereld.

Vanuit aandacht, wederzijds vertrouwen en respect ontmoeten we de persoon achter de beperking en het gedrag, van hart tot hart, van ziel tot ziel.

Wat komt aan bod:

  • yoga houdingen voor mensen met een fysieke beperking
  • ademhalingstechnieken
  • ontspanningstechnieken
  • gebruik van mantra’s en klank
  • eindontspanning

Agenda opleiding

Geen evenementen

Deelnemen aan de opleiding?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30