Winter wonder Yin Yoga

Voor wie: iedereen is welkom, ervaring met Yoga is niet nodig.

Waar: Pureyoga - Landgoed Rheebruggen, Drenthe

Prijs: € 41,25 incl. btw

 

Deze workshop is bedoeld om je lichamelijk en geestelijk voor te bereiden op het seizoen waarin je de dagen eigenlijk alleen maar lekker binnen bij de kachel wilt doorbrengen. Ideaal om verder naar binnen te keren. Wil ook jij deze winter bewust beleven?

Het element wat volgens de yoga traditie bij de Winter hoort is Aarde. Aarde-energie wordt versterkt door grondingsoefeningen. De eigenschappen van dit element zijn vooral de stabiliserende en vormgevende kracht, de structuur en de steun. Tijd om volledig naar binnen gericht te zijn en energie te behouden voor de verborgen transformatie in de kiemen: in zaden in de grond, maar ook in jezelf.

De start van de winter wordt gevierd met het  Keltische feest Samhain. Voor de Kelten was dit driedaagse feest een ritueel van 'oud en nieuw'. Het afgelopen jaar werd begraven en het nieuwe jaar dat zich aandiende geboren. Het staat symbool voor het invallen van de schemering en de duisternis.

De meridiaan yoga oefeningen staan in het teken van de 'Zu Shao Yin Shen Jing mai' (Voet – transformerende Yin - Nier – meridiaan) en de 'Zu Tai Yang Qiao Jing Mai' (Voet – beschermende Yang - Blaas – meridiaan).

Na een aardende stiltewandeling over het landgoed ervaar je het vrijlaten in Yin Yoga houdingen. Tijdens deze workshop beleef je:

  • wat goed voelt
  • wat je basis is
  • wat je vrij mag laten

Bij de overgang naar elk seizoen is er een Yin Yoga workshop van Rineke Vierhoven. Bij deze Yin Yoga workshops worden Indiase kennis van Yoga en Ayurveda en Traditionele Chinese Geneeswijze gecombineerd. We sluiten de workshop af met Ayurvedische thee en lichte versnaperingen.

Agenda retreats

Geen evenementen

Deelnemen aan de retreat?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Februari 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29